Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ρουλα Λυρου‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα νοστιμότατο φαγάκι που το φτιάχνετε άνετα κάθε Κυριακή

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη 1κιλο κιμά αναμικτο(μισό κιλό μοσχάρι και μισό κιλό αρνί) προσθέτουμε 3 φέτες ψωμί + 1κρεμυδι ψιλοκομμένο + 1 αυγό… δυόσμο… αλάτι… πιπέρι.. Λίγο λάδι..

Ζυμώνουμε. Και αφήνουμε μισή ώρα…

Πλάθουμε ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ τα αλευρωνουμε και τα τηγανίζουμε.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει σχεδόν και βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο το ζουμακι.

Σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε 1 αυγό το χυμό από ενάμιση λεμόνια και μια κουτ. γλ. Κορν φλάουρ.

Χτυπάμε καλά με το σύρμα προσθέτουμε το ζουμί από τα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ και το βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Το ρίχνουμε πάνω στα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ και σερβίρουμε…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ρουλα Λυρου‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.