Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Ελαφριά κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με μυρωδάτο πέστο βασιλικού και σαλτσούλα κόκκινη από πάνω για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά. Μπορείτε […]

Διαφήμιση
Ελαφριά κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με μυρωδάτο πέστο βασιλικού και σαλτσούλα κόκκινη από πάνω για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι, αλλά και μόνα τους είναι υπέροχα.

Υλικά


(για 30 περίπου κεφτεδάκια)

1 κιλό κιμά από γαλοπούλα
4 κ.σ. πέστο βασιλικού
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
4 κ.σ.ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/3 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πολτό ντομάτας, το γαρίφαλο, την πάπρικα,1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Απλώνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε μια φορά τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
4. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, τοποθετούμε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.