Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Για τους κεφτέδες 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 1 φλιτζανάκι βρασμένο ρύζι (προαιρετικά) 1 λιωμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 κρόκο αυγού 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο Αλάτι – Πιπέρι Για την σάλτσα και τα κρεμμύδια 3 μεγάλα κρεμμύδια […]

Διαφήμιση

Υλικά

Για τους κεφτέδες
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζανάκι βρασμένο ρύζι (προαιρετικά)
1 λιωμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
Αλάτι – Πιπέρι

Για την σάλτσα και τα κρεμμύδια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1/2 ποτηράκι κρασί
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2-3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τους κεφτέδες ανακατεύοντας όλα τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τα σκεπάζουμε με μια πετσετουλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αν βιάζεστε και δεν τα βάλετε στο ψυγείο το κακό δεν είναι μεγάλο απλά μπορεί να σας σπάσουν ελαφρώς, να σας ανοίξουν.


Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ, την ζάχαρη και το λιωμένο σκόρδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς.


Βάζουμε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με λίγο λάδι και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και μόλις γίνουν χρυσά προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και του σκόρδου.


Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 30 λεπτά.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση στο χαμηλό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη. Αφήνουμε τα κρεμμύδια με την σάλτσα να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά.


Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα βουτάμε μέσα στην σάλτσα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σκεπασμένα να απορροφήσουν λίγο από την σάλτσα.
Σερβίρουμε με τα κρεμμύδια από κάτω και τα κεφτεδάκια από πάνω. Συνοδεύουμε με ρυζάκι ή πουρέ (Εγώ τα συνόδευσα με πουρέ κουνουπίδι – δε θέλω ου – και πραγματικά σας το λέω έγινε φοβερός!).

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eri-captaincook