Κεντάκι κοτόπουλο τηγανιτό με χρυσαφένιο χρώμα
Connect with us

Συνταγές

Κεντάκι κοτόπουλο τηγανιτό με χρυσαφένιο χρώμα

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Katsavou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο σε κομμάτια το μαριναρουμε σε 2 φλιτζάνια βουτυρογαλα και 2 αυγά για τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε μπολ βάζουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι αλάτι και διάφορα μπαχαρικά πιπέρι, πιπέρι καγιέν, πάπρικα, σκόρδο ξερό, κρεμμύδι σε σκόνη, ρίγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα βουτάμε στο μείγμα με το αλεύρι και τα βάζουμε σε καυτό λάδι που να σκεπάζει τα κομμάτια μέχρι να παρουν χρώμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 10-15 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε μπόλικο χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Katsavou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας (Νόστιμη και μυρωδάτη)!