Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

– Υλικά –  150 γρ. βούτυρο μαργαρίνη1 φλ. τσαγιού ζάχαρη2 φλ. τσαγιού φαρινάπ 1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο 1 κ. […]

Διαφήμιση
– Υλικά – 

150 γρ. βούτυρο μαργαρίνη1 φλ. τσαγιού ζάχαρη2 φλ. τσαγιού φαρινάπ

1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο

1 κ. γλ. baking powder 2 βανίλιες2 αυγάΜαρμελάδα φράουλα (ή άλλη γεύση)

– Εκτέλεση – 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ απαλά, για να μη χαθεί ο αέρας του μείγματος.
  • Μοιράζουμε το μισό μείγμα (2/3 περίπου) στις χάρτινες θήκες για μάφινς, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κέντρο και καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα (1/3).
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).
  • Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κρέμα τυριού ή βουτυρόκρεμα (περί ορέξεως…)