Συνταγές
Γιαουρτογλυκό φράουλα, ένα εύκολο και δροσερό γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 200ml καυτό νερό αδειάζουμε το σακουλάκι του ζελέ(100γρ) και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ.
Προσθέτουμε την 1 κ.σ. μέλι και μετά 200ml παγωμένο νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε και 200γρ γιαούρτι στραγγιστό, 4-5 κ.σ κρέμα φράουλα και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
Ρίχνουμε σε μία φόρμα σιλικόνη το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να παγώσουν
Για την κρέμα φράουλα :
βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι μισό κιλό φράουλες σε κομμάτια, μισό ποτήρι νερό, 2 κ.σ μέλη, 2 κ.σ λεμόνι και λίγο ξύσμα, 4 φύλλα δυόσμου, αφήνουμε να βράσουν λίγο και το περνάμε σε ένα σουρωτήρι.
Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την κρέμα φράουλα και σερβίρουμε με φρέσκα φράουλα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κεκάκια γεμιστά με μαρμελάδα φράουλας.
– Υλικά –
150 γρ. βούτυρο μαργαρίνη1 φλ. τσαγιού ζάχαρη2 φλ. τσαγιού φαρινάπ
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κ. γλ. baking powder 2 βανίλιες2 αυγάΜαρμελάδα φράουλα (ή άλλη γεύση)
– Εκτέλεση –
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ απαλά, για να μη χαθεί ο αέρας του μείγματος.
Μοιράζουμε το μισό μείγμα (2/3 περίπου) στις χάρτινες θήκες για μάφινς, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κέντρο και καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα (1/3).
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κρέμα τυριού ή βουτυρόκρεμα (περί ορέξεως…)