Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Gogo Samiou: ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ ΥΛΙΚΑ 8 Κολοκυθάκια στρογγυλά 700 γρ Μοσχαρίσιο κιμά ελιά 1/2 […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Gogo Samiou: ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
8 Κολοκυθάκια στρογγυλά
700 γρ Μοσχαρίσιο κιμά ελιά
1/2 Κούπα ρύζι κίτρινο
1 Κούπα τυρί τριμμένο σκληρό Δανίας
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 Κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα,αν δεν έχετε μια ψιλοκομμένη ντομάτα….
Μαϊντανό
Αλάτι κ πιπέρι
Λάδι
Κρασί

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αυγά
Χυμό από δυο λεμόνια
2 Κουτ της σούπας κορν φαουρ..!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα έπλυνα καλά και καθάρισα την ψίχα τους από μέσα με ένα κουτάλι της σούπας,τα τρύπησα με ένα πιρούνι τα αλάτισα και τα άφησα στην άκρη

Σε ένα τηγάνι έριξα λίγο λάδι και τσιγάρισα δυο μεγάλα κρεμμύδια

μόλις πήρε χρώμα χρυσάφι το κρεμμύδι έριξα τον κιμά τον τσιγάρισα καλά και τον έσβησα με λίγο κρασί

έριξα το ρύζι,ανακάτευα καλά και σε λίγο έριξα την σάλτσα τον μαϊντανό το αλάτι κ το πιπέρι,

πρόσθεσα περίπου μια κούπα νερό

Αφίσα να βράση 10 λεπτά, έσβησα την φωτιά και πρόσθεσα το τυρί,γέμισα τα κολοκυθάκια και τα έβαλα στην γάστρα έβαλα νερό και λίγο ελαιόλαδο σχεδόν μέχρι την μέση τα σκέπασα και τα έβαλα στον φούρνο

Μετά από μια ώρα και αφού τρύπησα με το πιρούνι και είδα ότι τα κολοκυθάκια ήταν έτοιμα άνοιξα το καπάκι και συνέχισα το ψήσιμο μέχρι να κατέβει αρκετά το νερό από την μέση

Τέλος άναψα το γκριλ του φούρνου και άφησα το φαγητό να κάνει χρώμα

Χτύπησα τα 2 αυγά καλά, έριξα το λεμόνι και λίγο ζουμί από τα κολοκυθάκια,το έριξα μέσα στην γάστρα αφού το είχα βγάλει από το φούρνο και ήταν καυτό

Τέλος σε ένα πιάτο έριξα τις δυο κουταλιές κορν φλαουρ με λίγο νεράκι από την βρύση,το διέλυσα καλά και το έριξα και αυτό μέσα στην κατσαρόλα

κούνησα την γάστρα με τα χέρια μου να πάει παντού και να πήξει η σάλτσα του.!

ΥΓ Την ψίχα που έβγαλα από τα κολοκυθάκια την έτριψα στον τρίφτη την φύλαξα σε ένα σακουλάκι τροφίμων για να κάνω άλλη μέρα κολοκυθοκεφτέδες..ένα μυστικό ποτέ δεν στύβουμε το κολοκύθι πριν το φυλάξουμε στην κατάψυξη,το βάζουμε έτσι μέσα όπως είναι με τα υγρά του και το στύβουμε πριν τους φτιάξουμε,είναι τόσο ζουμεροί σαν να κόψαμε τα κολοκυθάκια εκείνη την ώρα.!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Gogo Samiou: ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ