Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”

Υλικά Μωσαϊκό
300 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
50 γρ. επιπλέον μαργαρίνη με βούτυρο (για τη σοκολάτα)
3/4 κούπας brandy
1 & 1/3 κούπα ζάχαρη άχνη
250 γρ. κουβερτούρα με καραμέλα
1 αυγό
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει εντελώς προσθέτουμε τα 50 γρ. μαργαρίνης ανακατεύοντας καλά να ενωθούν και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Διαφήμιση

Εν συνεχεία, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη μέχρι “ν’αφρατέψει” και προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα-κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια και το brandy ανακατεύοντας διαρκώς με μαρίζ.

Τοποθετούμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη φροντίζοντας να είναι ισόπαχο το μείγμα σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Υλικά Παγωτό Βανίλια
2 φακελάκια σκόνη σαντιγύ βανίλια
2 κούπες κρύο γάλα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 φακελάκι βανιλέτα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη σκόνη σαντιγύ με το γάλα μέχρι να “σταθεί”. Εν συνεχεία προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τέλος τη βανιλέτα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Τοποθετούμε το μείγμα σε τάπερ κι έπειτα σε αεροστεγή σακούλα με zipper προκειμένου να διατηρηθεί πιο μαλακό το παγωτό. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και μόλις περάσουν 2-3 ώρες χτυπάμε πάλι στο μίξερ αν το θέλουμε πιο “αφράτο”.

Όταν σερβίρουμε το γλυκάκι με το παγωτό, προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα με καραμέλα για διακόσμηση.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”