Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
2 πακέτα φύλλο Κανάκη βηρυτού
200 gr καρύδι τριμμένο
200 γραμμάρια φυστίκι αράπικο
5 με 6 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού κόφτη γαρύφαλλο
1/2 κουτάλια του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
1 μικρο σακουλάκι σουσάμι
400 γρ βούτυρο λιωμένο από αιγοπρόβατα

Για το σιρόπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
1 ποτήρι του νερού μέλι
1 κανέλα σε ξύλο
3-4 γαρίφαλα
1/2 πορτοκάλι κομμένο στη μέση.
Σε κατσαρολακι βάζουμε στη φωτιά το νερό την ζάχαρη την κανέλα τα γαρίφαλα και το πορτοκάλι και βράζουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ένα ποτήρι μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ταψί στρώνετε κάτω 6 φύλλα

Στη συνέχεια σε κάθε ένα φύλλο ρίχνουμε γέμιση την οποία έχουμε ανακατέψει με όλα μαζί τα παραπάνω υλικά!!

Τέλος αφού τελειώσουμε με το γέμισμα καλύπτουμε το ταψί με 7-8 φύλλα, χαράζουμε τον μπακλαβά και λιώνουμε το βούτυρο από αιγοπρόβατα και όπως είναι καυτό ρίχνουμε επάνω στον μπακλαβά και περιμένουμε να πιει όλο το βούτυρο

Μετά ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς τόσο όσο να ψηθεί πολύ καλά,να ξεροψηθεί καλά, και μετά τον σιροπιάζουμε ,Καυτό γλυκό κρύο σιρόπι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.