Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Markou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”

Η απόλαυση ειναι δεδομένη!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5μήλα τα κόβουμε σε κυβάκια τα βάζουμε στην κατσαρόλα και το χυμό από ένα λεμόνι με 100γρ.ζάχαρη καστανή 50γρ.βούτυρο αγελαδινό.

Διαφήμιση

Μόλις απορροφήσουν όλα τα υγρά τους το βάζουμε στην άκρη και κάνουμε την κρέμα βανίλια (η άνθος αραβοσίτου)500ml.γάλα και τρεις κ.σ.ζάχαρη μόλις δέσει η κρέμα βάζουμε μέσα τα μήλα να ενσωματωθούν όπως στην φωτογραφία.

ΖΎΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΆΣΗ:

500γρ. Αλεύρι 250Βούτυρο 200Ζάχαρη 1Αυγό 1Βανίλια 1Μπεικην παυτερ μια πρέσα αλάτι και μισό κ.γ.κουρκουμα

Όλα μαζί στο κάδο του μίξερ να γίνουν όπως σας δείχνω στην φωτογραφία.Παίρνω την μισή ζύμη και την βάζουμε κάτω και στα πλάγια όπως στην φωτογραφία .

Βάζουμε την γέμιση με τη κρέμα και τα μήλα όπως στην φωτογραφία και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.

Και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος (σαντιγί).

Δοκιμάστε την είναι πολύ ωραία μηλόπιτα και γι’αυτό έβγαλα πολλές φωτογραφίες για να μην έχετε απορίες.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Markou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθρο10 διατροφικά “λάθη” που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και δεν χάνουμε κιλά
Επόμενο άρθροΚαριόκα τούρτα ταψιού