Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”

Για να εχουμε μια πετυχημένη πιτα, πρεπει να εχουμε το τελειο φυλλο.

ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη :

αλευρι οσο παρει περιπου 750 γρ.
1 κ.γ αλατι 1 ποτηρι νερο χλιαρο και
1/2 ποτηρι καλαμποκελαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Να πετύχουμε ενα ζυμαρι εύπλαστο να μην κολλαει στα χερια.

Χωριζω σε 16 μερη και ανοιγω μικρα φυλλα αλείφοντας αναμεσα με βουτυρο (βιταμ απλό αυτό που είναι σε κύπελλο αν δεν έχω βάζω βιταμ σε πλάκα λίγο λιωμένο στο μικρό βελ).

Τα φυλλα τα ανοιγω με αλευρι για ολες τις χρησεις. στην ζυμη χρησιμοποιώ μονο αλευρι μαννα για πιτες.

8 φυλλα ανοιγονται ολα μαζι σε ενα φυλλο .ετσι εχουμε δυο φυλλα ενα για το πανω μερος της πιτας και ενα για το κατω μερος της πιτας.

Για την γεμιση εβαλα 550γρ. κατσικισιο τυρι 100γρ μυζηθρα πιπερι και τρια αυγα καλα χτυπημενα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”