Καταπληκτική Μπουγάτσα με 2 χοντρά φύλλα και μπόλικη κρέμα - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Καταπληκτική Μπουγάτσα με 2 χοντρά φύλλα και μπόλικη κρέμα

Η Συνταγή είναι της κ. Diamandia Tagiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΆ Ζύμης:
Μισό κεσεδακι γιαούρτι
Μισό κεσεδακι ελαιόλαδο
Μισό κεσεδακι νερό
1κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 και μισό κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ. περίπου
Αλεύρι η Νίσεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Λίγο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο η ελαιόλαδο για το αλειμμα των φύλλων!!!

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά..ζάχαρη και μία κουταλιά αλεύρι ανακατεμένο καλά!

Ανακατεύουμε τα στερεά χωριστά και τα προσθέτουμε στα υγρά!

Διαφήμιση

Ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη πού κολλά ελαφρά αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα σκεπασμένη!

(Για λεπτά φυλλα κάνουμε 7 μπαλάκια.. εγώ έκανα 2 χοντρά και κράτησα 3 λεπτά μπαλάκια νά τα χρησιμοποιήσω για κάτι άλλο τα έβαλα στο ψυγείο!)

Κρέμα Μπουγάτσα (η πιο Τέλεια !)
30_40 γρ . Βούτυρο αγελαδινό
850 ml φρέσκο γάλα
220 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.σ αλεύρι
2κ.σ. φουσκωτά Σιμιγδάλι ψιλό
2 βανιλιες

Εκτέλεση:
Γάλα και ζάχαρη ανακατεύουμε καλά νά λιώσει η ζάχαρη έχοντας το στην φωτιά..προσθέτω σιγά σιγά το σιμιγδάλι..το αλεύρι και τις βανιλιες..

οταν αρχίσει να δένει η κρέμα προσθέτω το βούτυρο..ανακατεύω και αποσύρω από τήν φωτιά.

Περιμένω να κρυώσει

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά καλά και τα ριχνω στην κρύα κρέμα.. ανακατεύω καλά νά γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

Αλειφω ένα ταψί περίπου 30 εκ. με βούτυρο βάζω το 1 φύλλο πάλι αλειφω βούτυρο και αδειάζουμε την κρύα κρέμα και γυρίζω προς τα μέσα το ότι περισσεύει από το φύλλο νά πέσει πάνω στην κρέμα..έβαλα το 2 φύλλο πάλι αλειφω βούτυρο και με μία σπάτουλα κατεβάζω ότι φύλλο περισσεύει!

Ψήσιμο μέχρι νά ροδίσει 160-180 βθ.

Η Συνταγή είναι της κ. Diamandia Tagiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση