Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Νίκη Ροϊδη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Πω πω…τι μηλόπιτα είναι αυτή !?!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για 24αρι ταψάκι
Βάζουμε ζάχαρη ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια το τοποθετουμε στο ματι της κουζίνας για ν’αρχιζει να γίνεται καραμέλα

Διαφήμιση

Μόλις σκούρυνει βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ανακατεύουμε καλά αν αρχίσει να σκληραίνει η ζάχαρη μην αγχωθειται θα λιωσει πάλι με τη θερμοκρασία.

Έχουμε καθαρίσει μήλα τα έχουμε κόψει σε φετάκια και τους έχουμε βάλει λιγο λεμονι, ζάχαρη και κανέλα ανακατεύουμε καλά, στο ζεστό ταψάκι με τη καραμέλα τοποθετουμε τα μήλα.

Βάζουμε 3 αβγά και 1 κουπα Καστάνη και 1 κουπα λευκή ζάχαρη τα χτυπάμε κανα 5 λεπτό στο μίξερ προσθέτουμε 2 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλιες baking powder, και όση κανελλα θελουμε, μισή κουπα γάλα και μισή κουπα ηλιέλαιο και 1 κουτάλια υγρή βανίλια

Μόλις ομογενοποιηθούν βγάζουμε το μίξερ και βάζουμε στο μείγμα ψιλοκομμένα μήλα ανακατεύουμε με τη μαριζ

Ρίχνουμε το μείγμα προσεχτικά πάνω από τα μήλα και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 κανα 45λεπτο ανάλογα το φούρνο

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Νίκη Ροϊδη“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦανταστικά τρουφάκια μπανάνας με μπισκότο
Επόμενο άρθροΖουμερή και απόλαυστικη καραμελένια μηλόπιτα σαν κέικ