Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Αγγελική Διαμαντοπούλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις” ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ: για 1 κιλο φρουτο φραουλα καθαρισμενη και […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Αγγελική Διαμαντοπούλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
για 1 κιλο φρουτο φραουλα καθαρισμενη και πλυμενη βαζω 800gr ζαχαρη κρυσταλλικη και λιγες στεγονες λεμονι.

Εκτελεση: πλενω καλα με ξύδι και καθαριζω τις φραουλες απο τα κοτσανια. Τις κοβω κομματια μεσα σε μεγαλη κατσαρολα και ριχνω απο πανω την αναλογη ζαχαρη ( αναλογα τα κιλα του καθαρισμενου φρουτου) την αφηνω ολη νυχτα σκεπασμενη την κατσαρολα για να βγαλει τα ζουμια του το φρουτο.

Την επομενη μερα διαλυω τις φραουλες με μπιμερ και βαζω τη κατσαρολα στη φωτιά. Στο 6 με 7 στην αρχη η θερμοκρασια και ανακατευω μεχρι να λιωσει η ζαχαρη με ξυλινη κουταλα ( κουταλα μονο για μαρμελαδα δεν την βαζουμε αλλου γτ το ξυλο απορροφα και βγαζει αρρωματα μολις ζεσταθει), μολις αρχισει να φουσκωνει ξαφριζω καλα με τη κουταλα μεχρι να μεινει καθαρη η επιφανεια απο αφρους και χαμηλωνω στο 4 μεχρι να δεσει.

Το δεσιμο το κατλαβαινω μολις σταξω με τη κουταλα σε ενα πιατο μια σταγονα μαρμελαδα και αυτη σταθει.

Πριν σβησω το ματι σταζω λιγες σταγονες λεμονι στη κατσαρολα για να δεσει η μαρμελαδα και για συντηρηθει.

Την βαζω καυτη μεσα σε γυαλινα βαζα που προηγουμενως εχω αποστειρωσει και τα γυριζω αναποδα για το κενο αερος

Η Συνταγή είναι της κ. Αγγελική Διαμαντοπούλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”