Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υπέροχα μελομακαρονα που λιώνουν στο στόμα..

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. +1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
3,5 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι

Διαφήμιση

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζ. γρ. νερό
2 φλιτζ.(λίγο λιγότερο) ζάχαρη
1/4 φλιτζ. μέλι
μισό πορτοκάλι με την σάρκα
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρυφαλλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το κάνουμε αποβραδίς. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου.Κατόπιν, χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.

Σ’ένα μπολ βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.Kατόπιν, ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Δεν το παρακάνουμε!
Δεν χρειάζεται ζύμωμα διότι θα βγαλει τα λάδια του. Οπότε ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά!

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα των 30 γρ. περίπου. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά.Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για 50-60 δευτρόλεπτα περίπου.

Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Τα τελευταία μελομακάρονα συνήθως χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο γιατί το σιρόπι έχει πάρει θερμοκρασία από τα μελομακάρονα! Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν.

Σε ένα φλυτζάνι βάζουμε δυο κουταλιές μέλι με λίγο σιρόπι, που περίσσεψε, και ανακατεύουμε. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μελομακάρονα αφού τα βάλουμε σε μία πιατέλα. Στο τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικό Λικέρ ρόδι με ωραίο χρώμα και γεύση
Επόμενο άρθροΑφράτο κόκκινο κέικ με άσπρη κρέμα ή γλάσο – Red Velvet