Η Συνταγή είναι από κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:

Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά προσθέτουμε 4 ποτήρια φρέσκο γάλα και μισό ποτήρι ζάχαρη. Χτυπάμε 2 αυγά και 2 κρόκους τα ριχνουμε σιγά σιγά μέσα και ανακατεύουμε.

Όταν το γάλα ζεσταθεί ριχνουμε μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βανίλια και 2-3 κουταλιές βούτυρο.

Αφήνουμε να κρυώσει…

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 κιλό περίπου αλεύρι, 1 ποτήρι ηλιέλαιο, 2 ποτήρια περίπου νερό, αλάτι και 1 κουταλιά ξύδι.

Φτιάχνουμε μια μαλάκια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει.

Ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα και βουτυρωνουμε το κάθε ένα.

Στρώνουμε σε μικρές φόρμες από 4 μικρά φύλλα, γεμίζουμε με την κρέμα και κλείνουμε με ότι φύλλα περισσεύουν.

Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 30λεπτά.

Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”