Καρυδόπιτα με σαντιγί καραμέλας και ψιλοκομμένη σοκολάτα - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Καρυδόπιτα με σαντιγί καραμέλας και ψιλοκομμένη σοκολάτα

Υλικά
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 + 1/2 κ. γ. κανέλα
1/4 κ. γ. γαρύφαλλο
1/4 κ. γ. μοσχοκάρυδο
30 γρ. κακάο
2 βανίλιες
1 τσιμπιά αλάτι
7 μεγάλα αυγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρμ.σπορέλαιο

Διαφήμιση

Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
500 γρ. ζάχαρη

Σαντιγύ -κρέμα
1 Μόρφατ
1 ζαχαρούχο καραμέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την καρυδόπιτα, χτυπώντας στο μίξερ τα αβγά καλά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7-8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι.

Διαφήμιση

Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αβγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά.

Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει τελείως. Βάζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση