Καρυδόπιτα με κρέμα (NUT CAKE) - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Καρυδόπιτα με κρέμα (NUT CAKE)

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Διαφήμιση

Υλικά:

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
-6 αυγά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 φλιτζάνι καρύδια
-1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλιά βούτυρο για την φόρμα
-0.5 κ.τ.γ κανέλα
-0.5 κ.τ.γ γαρύφαλλο (προαιρετικά )
-1 πρέζα αλάτι

ΣΙΡΟΠΙ:
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-3 φλιτζάνια νερό
-1 βανίλια και λίγη φλούδα από λεμόνι
-1 ξύλο κανέλας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι , και το βράζουμε στη φωτιά για 5 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
-1 λίτρο γάλα φρέσκο
-200-220 γρ.ζάχαρη ανάλογα το πόσο γλυκιά την θέλουμε
-90 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-10 γρ κόρν φλάουρ
-2 βανίλιες
-4 κρόκους αυγών ( μικρά σε μέγεθος φρέσκα χωριάτικα )
-30-100γ βούτυρο
-1 πρέζα αλάτι
-200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη
-λίγα καρύδια για το τέλος .

EKTEΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπωλ μιάμισυ κούπα αλεύρι, 1 φάκελο baking powder, μία πρέζα αλάτι, μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα και προαιρετικά μισή κουταλιά του γλυκού γαρίφαλλο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ένα φλυτζάνι τριμμένα καρύδια.

Στη συνέχεια θα ρίξουμε σε ένα άλλο μπωλ τα αυγά και το 1 φλιτζάνι ζάχαρι και θα ανακατέψουμε με το μίξερ. Οταν αυτά θα χτυπηθούν καλά, θα ρίξουμε σταδιακά στο μπώλ τα υλικά που ήδη έχουμε ανακατέψει στο προηγούμενο μπωλ και θα ανακατέψουμε και πάλι.

Θα αδειάσουμε σε ένα πυρέξ ή φόρμα που την έχουμε πρώτα βουτυρώσει το μίγμα αυτό και θα το απλώσουμε ομοιόμορφα.Θα βάλουμε το γλυκό στο φούρνο σε αντιστάσεις για περίπου 35 έως 40 λεπτά στους 175 βαθμούς.Για να διαπιστώσουμε εάν είναι καλά ψημμένο, όταν θα το βγάλουμε από το φούρνο, το τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι. Οταν θα είναι σωστά ψημμένο, το καλαμάκι όταν το βγάλουμε από το γλυκό δεν πρέπει να έχει επάνω του ίχνη.

Στην συνέχεια θα φτιάξουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι θα ρίξουμε 2 φλυτζάνια ζάχαρι και 3 φλυτζάνια νερό, 1 βανίλια, 1 φλούδα από ένα λεμόνι, 1 ξύλο κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 έως 5 λεπτά.

Με μία κουτάλα περιχύνουμε ομοιόμορφα το ζεστό σιρόπι επάνω από το κρύο γλυκό.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την κρέμα. Σε ένα μικρό μπωλάκι θα βάλουμε 4 κρόκους αυγών και εκχύλισμα βανίλιας.

Σε ένα άλλο μπωλ θα ρίξουμε 1 λίτρο γάλα και 100 γρ.ζάχαρη. Θα χρειαστούμε ακόμη ένα μπώλ για να ρίξουμε 100 γρ.ζάχαρι, 90 γρ. αλεύρι, 10 γρ. κορν φλάουερ και λίγο αλάτι, τα οποία θα τα κοσκινίσουμε. Αυτά τα υλικά θα τα αδειάσουμε σε χλιαρό γάλα, θα ανακατέψουμε και θα ρίξουμε το μπωλ με τους κρόκους και το εκχύλισμα της βανίλιας. Θα το αφήσουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.

Την κρέμα αυτή θα την αδειάσουμε σε ένα ταψί θα το σκεπάσουμε με μεμβράνη και θα το αφήσουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος των 200 γρ. σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει σαντιγύ.

Διαφήμιση

Αφαιρούμε την μεμβράνη από την κρέμα, την βάζουμε σε ένα μπώλ και την χτυπάμε με το μίξερ για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γρ. βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν ρίχνουμε και την σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά. Αυτό το μίγμα θα το αδειάσουμε τώρα επάνω στο γλυκό απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Από πάνω μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγο τριμμένο καρύδι.

Η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο παρακάτω:

Διαφήμιση

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

δημοφιλη