Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ […]

Διαφήμιση

Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ βούτυρο
1 κτγ κανέλα
1κτγ μπεικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
2 κούπα νερό
2 1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κτγ κανέλα
και ενα σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση
χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν
και ενσωματώνω τα αυγά σιγά σιγά

μετά ενσωματώνω όλες τις σκόνες στο μείγμα
βούτυρο αλευρώνουμε και ψήνουμε 180c για 35-40 λεπτά

Για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την ζάχαρη
και το αφήνουμε να βράσει.

Με το που βράσει πετάμε μέσα βανίλιες
και κανέλα και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα απο τον φούρνο σιροπιάζουμε ανελέητα.

1

2
3
4

561011

ΠΗΓΗ

 

Δείτε επίσης  Πανεύκολα φοιτητικά γλυκά σε 5 λεπτά: Κέικ, μωσαϊκό & τρουφάκια
Διαφήμιση