Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: 6 αυγά 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα 1 κ.σ […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα:
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
200γρ κρέμα γάλακτος
30-50 γρ μέλι
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33χ28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δείτε επίσης  Εύκολα και νόστιμα κρουασανάκια μήλου με σπιτική ζύμη

Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όχι όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω απο την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μείγμα.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό.

Καλη επιτυχία!

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση