Καρυδοπαστάκια - Κάτι ανάμεσα σε καρυδόπιτα και σοκαλατόπιτα !
Connect with us

Γλυκα

Καρυδοπαστάκια – Κάτι ανάμεσα σε καρυδόπιτα και σοκαλατόπιτα !

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tasa’s Cooking”

Διαφήμιση

Υλικά
1 φλ.τσ. σπορέλαιο
ή(μισό-μισό με ελαιόλαδο)
1 1/2 φλ.τσ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. κακάο(πικρό)
2 φλ.τσ. καρύδια αλεσμένα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν
5 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.

για το σιρόπι
2 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
2 1/2 φλ.τσ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού

για το σερβίρισμα
1 φυτική κρέμα
χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πρώτα 6 υλικά σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει αποσύρουμε.

Διαφήμιση

2. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και μόλις γίνει χλιαρό ρίχνουμε μέσα τα καρύδια,τη σόδα,το μπέικιν και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο.Θα γίνει λίγο σαν μλακό ζυμάρι(όχι χυλός).

3.Βουτυρώνουμε καλά με μαργαρίνη ένα ταψί 25χ35 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι να ισιώσει καλά.

4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-35′ περίπου.

5. 15’λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5′.Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά και τα δύο ζεστά.

6. Το σερβίρουμε αφού κρυώσει, γαρνιρισμένο με τη φυτική σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα .

7. Βγαίνουν 45 μικρά παστάκια ή 30 ατομικές μερίδες περίπου.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tasa’s Cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!