Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Λαμπρινη-Λινα Φαλια – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Αν την βάλετε στο κέντρο του τραπεζιού θα γίνει πανικός!

Υλικά:
300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες
3 πακετα πτιμπερ
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

Διαφήμιση

Για το Γλάσσο:
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Εκτέλεση:
κάνουμε σκόνη τα μπισκοτα στο μουλτι
Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ενα μπολ

Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.

Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,
Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη

σκεπαζουμε και απο πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες
Μόλις παγώσει,

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.

Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναμβανουμε την ίδια διαδικασία!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Λαμπρινη-Λινα Φαλια“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτική συνταγή για υπέροχη αλλά και κάπως ασυνήθιστη μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΑφράτη ζουμερή σοκολατόπιτα