Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Δοκιμάστε αυτό το γλυκάκι και θα το κάνετε πολλές φορές! Εύκολο και οικονομικό!

ΥΛΙΚΑ
8 Πορτοκάλια μικρά
2 ποτήρια νερό
2μιση ποτήρια του νερού ζάχαρη (Μπορείτε να βάλετε και στέβια)
Σταγόνες από μισό λεμόνι
2 μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ. η κάθε μία.
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού. Στραγγίζετε και βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτήρια νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά.

Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και αφήστε να βράσουν έως ώτου πήξει το σιρόπι.
Στο τέλος δεν θα μείνει πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. Βγάζετε μια μια τις φέτες σε σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους.
Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρί και βουτάτε μια μια φετούλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση..Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.