Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω κρεμμύδι και σκόρδο μετά προσθέτω 1 κιλό κιμά ανάμεικτο και αφήνω να τσιγαριστεί .

Στη συνέχεια βάζω 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτα ,μαϊντανό, 3 ξυλάκια κανέλα ,αλάτι πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί…

Ταυτόχρονα έχω βράσει και τα μακαρόνια και τα έχω αφήσει να στραγγίξουν.

Βουτυρώνω ένα ταψί και βάζω τα μακαρόνια μέσα από πάνω κόβω μικρά κομματάκια βούτυρο βάζαπλώνω το κιμά να πάει παντού και μετά φτιάχνω την μπεσαμέλ.

Μπεσαμελ
1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο σε θερμ. δωμ.
6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
3 κ.σ. βούτυρο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
1 ή 2 αυγά προαιρετικά

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Στη συνέχεια αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από το κιμα βάζω λίγο τριμμένο κασέρι και μετά στο φούρνο….

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.