Υλικά

1 φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό μακαρόνια
1 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ,το ψιλοκομμένο σκόρδο και ρίχνουμε τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες. Ρίχνουμε τη πάστα ντομάτας , τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τη δάφνη. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα καλαμαράκια. Τα βράζουμε μαζί για δύο λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΟνειρεμένο πιάτο με αυγά και κιμά
Επόμενο άρθροΥπέροχες πεντανόστιμες καριόκες με κέικ