Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 πακ. Καλαμαράκια καθαρισμένα ( μεσαίου μεγεθους,περίπου 1 κιλο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. Σκόρδο πολτοποιημενες 
1,5 φλ. Ρύζι για γεμιστά
2 κ.σ πελτέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κουτάκι μπύρα μικρή
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μισή μπύρα και αφήνουμε για 1 λεπτό…
Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά….
Προσθέτουμε λιγο νερό, αλατι, πιπερι, παπρικα , ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά….

Δες και αυτό!
Το πιο νόστιμο κέικ για παιδιά με κακάο και χωρίς γλουτένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει μπουκιά!

Ρίχνουμε το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για 5-10 λεπτά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα ρυζιού.
Κλείνουμε το στόμιο από τα καλαμάρια με 1 οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, την υπολοιπη μπυρα, λιγο λαδι και λιγο νερό.
Ψήνουμε στους 170C αερα για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμάρια πριν σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Δες και αυτό!
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα
Διαφήμιση