Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou – ” Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”. Υλικά για την λευκή ζύμη, 200 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou – ” Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.

Υλικά
για την λευκή ζύμη,
200 ml χλιαρό νερό,
200ml καλαμποκέλαιο,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
1 βανίλια ,
1 κ σουπας ζαχαρη,
1/2 φακελάκι μαγιά,
1 κ γλ.μπεικιν,
2 ποτήρια αλευρι.,
θέλουμε μια ζύμη μαλάκια απαλή να μην κολλάει στα χερια.

Καφε ζύμη, 200 ml χλιαρό νερό, 200 ml, καλαμποκέλαιο, 1/2 φακελάκι μαγιά, 1 κ γλυκού μπεικιν, 3 κουταλιές κακάο, 1 κουτάλια κανέλα, 1/ 2 κ γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο, 2 κουταλιές κονιάκ.100 γρ, τριμμένο καρύδι , 2 ποτήρια αλεύρι περίπου.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπωλ, το Νερό Την μαγια ,ζαχαρη και 3 κουταλιές αλεύρι ,ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα μέχρι να κάνει στην επιφάνεια μικρές φουσκάλες, στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, την βανίλια,το ξύσμα, το μπεικιν και σιγά σιγά το αλευρι και ζυμώνουμε Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χερια όταν την πλάθουμε και να είναι απαλή και μαλάκια. Το ίδιο κάνουμε και με την καφε ζύμη ,μπορεί να πάρει λιγότερο αλεύρι που το προσθέτουμε σιγά σιγά στο τέλος.

Σιρόπι
3 κούπες νερό , 3 1/2 ζαχαρη ,χυμό λεμονιού βραζουμε για 8 λεπτά από την στιγμή του βρασμού,μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά Ρίχνουμε 1 κουτάλια σούπας μέλι.

Αφού πλάθουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε τα ροξακια ,τα αφήνουμε για 1/2 ώρα Να φουσκώσουν, τα ψήνουμε στους 200 Β, μέχρι να ροδίσουν καλα, μόλις βγουν από το φούρνο τους Ρίχνουμε το σιρόπι τα αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσουν όλο.

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou” Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.

Διαφήμιση