Καιρός να φτιάξετε χοιρινό με σέλινο ψιλοκομμένο και αυγολέμονο - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ορεκτικα

Καιρός να φτιάξετε χοιρινό με σέλινο ψιλοκομμένο και αυγολέμονο

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Xristina Gewrgiopoulou‎ – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Υλικα:
800γρ.σέλινο,
1κιλο κρέας χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομματάκια,
1ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1κ.σ.πελτε,
αλάτι,
πιπέρι,
2αυγα,
2λεμόνια
1κ.γ κορν φλαουρ

Εκτέλεση :
βράζουμε το σελινο για 10 λεπτάκια το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη, περνούμε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε και το κρέας το γυρνάμε δυο τρεις φορές

Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι και Την σάλτσα.

Μολις δούμε ότι το κρέας τρυπιεται, ρίχνουμε και το σελινο και το αφήνουμε κανένα 20λεπτο

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο

Ρίχνουμε τα αυγά τα λεμόνια και το κορν φλαουερ τα χτυπάμε καλα

Παίρνουμε δυο κουταλιές από το ζουμί από το φαγητό και το Ρίχνουμε στο αυγολέμονο

Το ανακατεύουμε πάλι και το Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Xristina Gewrgiopoulou‎ “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.