Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι…

4 αυγά
80 γρ. Ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. εσάνς αμυγδάλου
70 γρ. βιταμ soft (το λιωνουμε)
2 πρέζες αλάτι
1, 5 κ.γ μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν…

ρίχνουμε το βούτυρο, την εσανς ανακατεύοντας απαλά. χαμηλωνουμε το μίξερ και Προσθετουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι…

Μοιράζουμε το μείγμα σε ένα 35×35 ταψί στρογγυλο με λαδόκολλα…ψήνουμε στους 180° για 15 περίπου λεπτά…

Για το σιρόπι…
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

-Βράζουμε για 2-3 λεπτά μόλις είναι έτοιμο σιροπιαζουμε το παντεσπάνι μας…

Για την κρέμα…
500 γρ. Φυτική σαντιγί
1 φακ. Κρέμα στιγμής βανίλια
350 ml γαλα

Χτυπάμε την βανίλια με το γάλα… χτυπαμε ξεχωριστα την σαντιγι… τα αναμειγνυουμε και τα ανακατεύουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν… βάζουμε την κρεμα στο ψυγείο…

Αμύγδαλο φιλέ που το καβουρδιζουμε λίγο
Γλυκο του κουταλιού κεράσι

Στήσιμο…
Βάζουμε το ενα παντεσπάνι σε έναν δίσκο… το σιροπιαζουμε καλά… Ρίχνουμε ένα μέρος της κρέμας, πασπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλε, Βάζουμε το αλλο παντεσπάνι, ξανασιροπιαζουμε

Ρίχνουμε παλι κρέμα.. απλώνουμε ομοιόμορφα… καλυπτουμε όλη την τούρτα και στα πλαϊνά… γαρνιρουμε με αμύγδαλο φιλέ και κερασάκια…

Η κρέμα βγαίνει αρκετή… Ίσως δεν την πάρει όλη…

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”