Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
3 πορτοκάλια μεσαία (πουλπα)
500γρ.φαριναπ κοσκινησμεμη
1 κ.σ. μπεικιν
4 αυγά
250γρ βούτυρο
100γρ.γαλα
150 χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα ζάχαρη

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Διαφήμιση

Εκτελεση
Πουλπα – Πουρές

Βράζουμε τα πορτοκάλια 1 μέρα πριν
3 φορές με 3 διαφορετικά νερά ολοκληρα για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τελείως κόβουμε με το μαχαίρι αρχη και πάτο. Βάζουμε στο μπλέντερ και κάνουμε κρέμα.
Χρειαζομαστε Μόνο 1 1/2 κούπα το υπόλοιπο καταξυψη σε βαζάκι. Εάν μείνει.

Κεικ
Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο για 5 λεπτά
Ριχνουμε τα αυγά 1 -1 σιγά σιγά, βανίλιες,γάλα,1 1/2 κούπα πουλπα , αλεύρι χυμό έναλαξ σε αργή κίνηση.

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180.
*για περισσότερη υγρασία το βάζω στην μεσαία σχάρα και στην τελευταία βάζω ένα ταψάκι με νερό

Όταν κρυώσει τελείως 1 1/2 κούπα άχνη 6 κ.σ χυμό πορτοκάλι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚλασσικό Γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο σκέτο όνειρο
Επόμενο άρθροΤραγανοί και ζεστοί Λουκουμάδες με μέλι από το Δημήτρη Σκαρμούτσο