Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πρέζα αλάτι 150γρ βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ  ζάχαρη […]

Διαφήμιση
Υλικά
320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
150γρ βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ  ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
1 βανιλίνη
3 αυγά
200ml μπύρα lager (μια με απαλή γεύση)
χυμό ½ λεμόνι
Γλάσο ζάχαρης :
60 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
Χυμό λεμονιού (περίπου 3-4  κουτ. γλ.)
Παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ ή μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά (23 εκ.)
Σε ένα μπολ , ανακατεύουμε το  αλεύρι  και  το αλάτι .
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ , χτυπάμε  το βούτυρο , τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού  μέχρι  να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη αυγού
Ρίχνουμε τη βανίλια .
Σε χαμηλή ταχύτητα , προσθέστε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την μπύρα σε δύο προσθήκες  (αρχίζουμε και τελειώνουμε με αλεύρι).  Ρίχνουμε το  χυμό λεμονιού .
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ελέγχουμε με τη μέθοδο του μαχαιριού να βγαίνει καθαρό .
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα τη φόρμα για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε μετά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Γλάσο : 
κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα  μικρό μπολ , προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να είναι λίγο ρευστό.  Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο.
Διακοσμούμε το κέϊκ λεμονιού με το γλάσο
Mικρά μυστικά:
          Η μπύρα δεν φαίνεται μέσα στο κέϊκ
          Για το γλάσο ζάχαρης ρίχνετε λίγο λίγο το λεμόνι μέχρι να έχει την υφή που θέλετε. Ισως χρειασθεί μια δυο κουταλιές χυμό παραπάνω. Θα το δείτε 
Μπες στο cookingandart-marion.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν και αυτή !
Δείτε επίσης  20 Λόγοι που πρέπει να πίνουμε Σπιτική “Λεμονάδα” κάθε πρωί
Διαφήμιση