Κέικ χωρίς μίξερ, με ότι έχει το ντουλάπι! Γιατί τα αυτοσχέδια καμιά φορά μας εκπλήσσουν ευχάριστα!
Connect with us

Γλυκα

Κέικ χωρίς μίξερ, με ότι έχει το ντουλάπι! Γιατί τα αυτοσχέδια καμιά φορά μας εκπλήσσουν ευχάριστα!

Η Συνταγή είναι από κ. Asimenia Miliou‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

Ένα κέικ πραγματικά με ό,τι διέθετε το ντουλάπι εκείνη τη μέρα και με δοσολογίες μικρές, αφού στην αρχή προοριζόταν για μακρόστενη φόρμα!

Υλικά :
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 2/5 (λιγότερο από μισό) φλ. ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
2 αυγά
120 γραμ. γιαούρτι πρόβειο
1 κ.σ. κακάο
1/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού + ξύσμα
ξύσμα λεμονιού (ελάχιστο, προαιρετικά)
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περ.2 φλ.τσ)
καρύδια για την επιφάνεια
άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και το φακελάκι της βανίλιας, μέχρι να λιώσει καλά.

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα, το γιαούρτι, τα αυγά ένα-ένα ενσωματώνοντας καλά κάθε φορά.

Διαφήμιση

Κοσκινίζετε το αλεύρι μ` ένα σουρωτήρι ρίχνοντας σταδιακά στο μείγμα.

Δεν το μέτρησα ακριβώς, μέχρι να πετύχετε την πυκνότητα του κέικ.

Σε φόρμα βάζετε το μισό μείγμα, σε ένα μπολάκι βάζετε το κακάο και τρεις κ.σ. από το υπόλοιπο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πολύ καλά.

Το ρίχνετε στη φόρμα και συνεχίζετε καλύπτοντας το κακάο με υπόλοιπο μείγμα.

Κάνετε σχέδια με ένα πιρούνι και στην επιφάνεια σκορπάτε τα καρύδια, χοντροκομμένα.

Ψήνετε στους 175° ¢ για 55 λ. ανάλογα το φούρνο.

Βγάζετε από το φούρνο, αφήνοντας να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Αντί για κακάο, μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα.

Μπορείτε να του βάλετε και κάποιο γλάσο από πάνω, σοκολατένιο ή πορτοκαλιού

Μπορείτε απλά να πασπαλίσετε άχνη και μια πρέζα μοσχοκάρυδο ή κανέλα, αν σας αρέσει!

Η Συνταγή είναι από κ. Asimenia Miliou‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!