Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Χρυσές Συνταγές”.

Όταν ψήνουμε το κέικ στη γάστρα ούτε σκάει από πάνω και είναι ψημένο πάνω-κάτω ομοιόμορφα το ίδιο αποτέλεσμα είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.

Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής φαρίνα
200 ml ηλιέλαιο
400 gr ζάχαρη κρυσταλλική
5 αβγά μικρά
300 ml γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
100gr τρούφα σοκολάτα
150gr καρύδια στο multi

Διαφήμιση

επικάλυψη
200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο
4 φέτες πορτοκάλι γλυκό για στόλισμα
λίγα από τα καρύδια

Εκτέλεση
Η γάστρα είναι μικρή Περίπου 20 X 30 βούτυρο και αλεύρι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 χτυπάω στο μίξερ ηλιέλαιο με ζάχαρη

Ρίχνω ένα-ένα τα αβγά τις βανίλιες τα μυρωδικά εναλλάξ γάλα και αλεύρι

Στο τέλος ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης το τελευταίο αλεύρι με καρύδια και τρούφα

Ψήνουμε πάνω κάτω 50 λεπτά Αφού το βγάλουμε από το φούρνο

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει ξεφορμαρουμε και στολίζουμε

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Χρυσές Συνταγές”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά κρητικά καλτσούνια ανεβατά
Επόμενο άρθροΑπίθανη πρόταση για φανταστικό αμερικάνικο τσιζκεικ