Συνταγές
Φανταστικό νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι που βγαίνει πολύ αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Μαρία Μανιουδάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ ηλιέλαιο
300γρ ζάχαρη
400 γρ χυμό πορτοκάλι,2 βανίλιες,1 κουταλάκι γλυκού σόδα, 2 κουταλάκια γλυκού παουντερ ,500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ τρούφα σοκολάτας , ξύσμα πορτοκαλιού.
Για το γλάσο
(130γρ, ζάχαρη άχνη με 3 κουταλιές σούπας πορτοκάλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη, το χυμό πορτοκάλι, λάδι, ζάχαρη και το ξύσμα, ανακατεύουμε με αναδευτήρα για λίγο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε φόρμα λίγο λάδι και λίγο αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν το βγαζουμε , βαζουμε και το γλάσο πορτοκαλιού.
*Για δοκιμή μπορείτε κάποιες φορές να προσθέσουμε μια μικρή πινελιά ρίχνοντας κανέλα και γαρύφαλλο ελάχιστο και ίσως να αφαιρεσουμε την σόδα και να βάλουμε μπέικιν παουντερ
Νόστιμη συνταγή από “Μαρία Μανιουδάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για κέικ πορτοκάλι, πιο πορτοκαλένιο δεν γίνετε!
Η Συνταγή είναι από κ. Ηρώ Παναγιωτίδου – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 μεγάλα αυγά
1κουπα ηλιέλαιο
1κουπα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
Δύο πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
Ένα ολόκληρο πολτοποιημένο πορτοκάλι χωρίς την φλούδα
1βανιλια
1/2 κουταλάκι κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
1 φαρίνα + περίπου ένα φλυτζάνι λέμε περίπου γιατί εξαρτάται από το πορτοκάλι πόσο ζουμερό είναι.
Αφού ψήθηκε και κρύωσε λίγο το παίρναμε με αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι και το στολίζουμε με γλυκό πορτοκάλι…
Η Συνταγή είναι από κ. Ηρώ Παναγιωτίδου – “Χρυσές Συνταγές”.