Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Dora Vasilopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Αν σας αρέσουν το κέικ αλλά και το μωσαϊκό, τότε πρέπει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
(Εγώ έβαλα 200 γρ. LURPAK και 50 γρ. ηλιέλαιο)
400 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
Τα χτυπάμε στο μίξερ να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε:
3 κσ. κακάο κοσκινισμένο και εγώ πρόσθεσα και μια πρέζα κανέλα κοπανισμένη
300 γρ. γάλα χλιαρό
1 σφηνάκι κονιάκ.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε συνεχώς με το μίξερ και προσθέτουμε 400 γρ. ΦΑΡΙΝΑΠ αλεύρι (εγώ έβαλα και 1/2 κγ. μπεϊκιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μίγμα 225γρ. μπισκότα πτι-μπερ (εγώ έβαλα και 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια)κομμένα στο χέρι .Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν με μαρίζ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα.

Το αδειάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξουμε τη γαρνιτούρα.

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος που την κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε 100 γρ. ζεστό γάλα ( εγώ έβαλα και 1 κγ. ηλιέλαιο),και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

Την περιχύνουμε πάνω στο κέικ

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Dora Vasilopoulou “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη και πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΤο πιο τέλειο γλυκό του κουταλιού είναι με κολοκύθα