Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1 φλιτζάνι (125g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι (60g) κακάο 1 κουταλάκι του γλυκού (6g) μαγειρική σόδα […]

Διαφήμιση

Υλικά

1 φλιτζάνι (125g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι (60g) κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού (6g) μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2g) μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι (150g) καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι (113g) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 ή 4 ώριμες μπανάνες (περίπου 1 1/4 φλιτζάνι (300g) πουρέ
Τσιπς σοκολάτας 120g
1 κουταλάκι του γλυκού (5g) εκχύλισμα βανίλιας
Από πάνω
τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε μία φόρμα 23 Χ 13 εκ. Σε ένα μπωλ ενώστε το αλεύρι, το κακάο , αλάτι, μπέικιν πάουντερ και σόδα . Σε ένα άλλο μπολ, λυώστε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ , χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε βανίλια και τις μπανάνες. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ενσωματώνεται το μείγμα αλευριού. Προσθέστε τα μισά τσιπ σοκολάτας .

Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα και προσθέστε στη κορυφή τα υπόλοιπα τσιπ σοκολάτας. Ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά .

via

xrysessyntages.gr