Υλικά

4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουβερτούρα
½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά , τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνουμε 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Διαφήμιση

Κόβουμε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε βραστό το γάλα, αφήνουμε για λίγο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κέικ και στολίζουμε με καρύδια.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Κέικ lila pause
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά γεμιστά μάφινς βανίλιας