Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά – 6 ασπράδια αυγών – 250 γραμμάρια ζάχαρη – 250 γρ καρύδια ψιλοκομμένα – 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι […]

Διαφήμιση

Υλικά

– 6 ασπράδια αυγών
– 250 γραμμάρια ζάχαρη
– 250 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

κρέμα:
– 6 κρόκοι αυγών
– 2 κουταλιές της σούπας γάλα
– 140 γραμμάρια ζάχαρη
– 50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
– 150 γραμμάρια μαργαρίνη

Από πάνω
– 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
– 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια και προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ.

Ρίχνετε το καρύδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε με μία σπάτουλα καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Σε ένα ταψί μεγέθους περίπου 21 x 36 cm, βάλτε τη ζύμη και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη .

Προσθέστε το γάλα και βάλτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να βράσει. Όταν το μείγμα πυκνώσει, βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά για να λιώσει η σοκολάτα.

Όταν το μείγμα κρυώσει ελαφρά, προσθέστε τη μαργαρίνη.

Από πάνω
Λυώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Όταν το κέικ κρυώσει το τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Σε κρύο γλυκό ρίχνουμε την κρύα κρέμα. Από πάνω ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε 10 λεπτά πριν από το ψυγείο. Ετσι δεν σπάει η σοκολάτα.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση