Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 16 μερίδες 150 gr βούτυρο αγελάδος(μαλακό) 250 gr ζάχαρη (1 κούπα) 3 αυγά 350 gr αλεύρι γ.ο.χ(2 κούπες) 3 κ.γλ. μπέικιν 1 βανίλια λίγο αλάτι 250 […]

Διαφήμιση

Υλικά

16 μερίδες
  1. 150 gr βούτυρο αγελάδος(μαλακό)
  2. 250 gr ζάχαρη (1 κούπα)
  3. 3 αυγά
  4. 350 gr αλεύρι γ.ο.χ(2 κούπες)
  5. 3 κ.γλ. μπέικιν
  6. 1 βανίλια
  7. λίγο αλάτι
  8. 250 ml γάλα(3/4 κούπας)
  9. 20 gr κακάο
  10. Για τα φουντούκια:
  11. 130 gr καβουρδισμένα φουντούκια
  12. 110 gr καστανή ζάχαρη
  13. Για το γλάσσο σοκολάτας:
  14. 200 ml κρέμα γάλακτος
  15. 125 gr κουβερτούρα
  16. 85 gr σοκολάτα Lacta

Οδηγίες

80′-90′ λεπτά
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα φουντούκια.Τα ψήνουμε για 10′-15′ λεπτά στο φούρνο να καβουρδιστούν,αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Σ’ενα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε σε 3 δόσεις την καστανή ζάχαρη να καραμελώσει.Μόλις λιώσει τελειώς η ζάχαρη αφαιρούμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια,απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν

  2. Μόλις κρυώσουν τα καραμελωμένα φουντούκια τα βάζουμε στον πολυκόφτη να τριμματιστούν

  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις

  4. Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ να χτυπηθούν καλά

  5. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν

  6. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στο μίξερ.Μόλις ρίξουμε το τελευταίο αυγό ρίχνουμε και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα

  7. Ρίχνουμε στο μίξερ διαδοχικά το γάλα με το αλέυρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες.

  8. Ρίχνουμε τέλος την βανίλια και το κακάο(κοσκινίζουμε το κακάο πριν το ρίξουμε)και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′-3′ λεπτά ακόμα

  9. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με μία μαρίζ τα φουντούκια να πάνε παντού

  10. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και τοποθετούμε στον φούρνο για 40′-50′ λεπτά.Βάζουμε ένα μαχαιράκι στην μέση του κέικ για να βεβαιώθουμε οτι έχει ψηθεί,όταν βγαίνει στεγνό το μαχαίρι το κέικ μας έχει ψηθεί.

  11. Για το γλάσσο σοκολάτας:Σπάμε την κουβερτούρα και την σοκολάτα σ’ενα μπωλ.Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί(όχι να καεί) μόλις ζεσταθεί καλά την αδειάζουμε στο μπωλ με τις σοκολάτες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

  12. Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει μερικά λεπτά και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.Γαρνίρουμε απο πάνω με το γλάσσο μας. Καλή σας επιτυχία