Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 3/4 φλυτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου 1 κουτ. […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλυτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι  γάλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/2 φλιτζάνι φρέσκο καφέ                                                                                             2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος                                                                                            10ml εκχύλισμα βανίλιας                                                                                               1 ζαχαρούχο γάλα                                                                                                  Σάλτσα καραμέλας                                                                                                        2 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ºC . Αλείψτε ένα ταψί 11×7  με βούτυρο και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατέψτε το αυγό,το γάλα,το λάδι και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  3. Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάξτε το παγωτό. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  4. Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός ξύλινου κουταλιού, κάντε τρύπες στο κέικ. Ρίξτε το  παγωτό πάνω από κέικ και απλώστε ομοιόμορφα.
  5. Βάλτε το στην κατάψυξη για 4 ώρες για να παγώσει.
  6. Τοποθετήστε τη χτυπημένη κρέμα πάνω από το παγωτό και προσθέστε τσε ροζέτες για ντεκόρ. Ψεκάστε με καραμέλα και τριμμένη σοκολάτα.

Βίντεο με εκτέλεση εδώ

[via] ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση