ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση
  • 2 καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μήλα
  • Χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2/3 της κούπας λευκές σταφίδες, οι οποίες έχουν μείνει σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και έχουν στραγγιστεί καλά
  • Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο περίπου στους 180 βαθμούς. Bάζουμε τα κομμένα μήλα σε ένα μπώλ μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού έως ότου επικαλυφθούν τα μήλα. Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα,το μοσχοκάρυδο, το baking powder και την μαγειρική σόδα.

Διαφήμιση

Βάζουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο στο μίξερ και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε τα αυγά, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά έως ότου το μείγμα αυξηθεί σε όγκο.

Στο μεγάλο μπολ με τα στερεά υλικά, κάνουμε ένα μικρό άνοιγμα στο μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα (την ζάχαρη και το ελαιόλαδο) στο άνοιγμα και με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βγάζουμε τα μήλα από τον χυμό του πορτοκαλιού.Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα μήλα για χτύπημα στο μίξερ και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 25 εκατοστών και τοποθετούμε χαρτί μαγειρικής. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ισιώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί του.Οταν θα είναι έτοιμο, το βγάζουμε με το χαρτί του και το σερβίρουμε.Ρίχνουμε επάνω του τη ζάχαρη άχνη.Επίσης μπορούμε να ρίξουμε στο κέικ λίγο μέλι που πριν το έχουμε ζεστάνει.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη!

Διαφήμιση

photo credit

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤραγανές πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο
Επόμενο άρθροΑφράτοι αλλά και τραγανοί κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα