Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ Κέικ: 1½ φλιτζάνια βούτυρο, μαλακό 3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1½ φλιτζάνι ξινή κρέμα 1 κουταλάκι του […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Κέικ:
1½ φλιτζάνια βούτυρο, μαλακό
3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1½ φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
¼ κουταλάκι αλάτι

Επικάλυψη:
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Γλάσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Λαδώστε ένα ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης,ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε αυγά, ξινή κρέμα και εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν ένα .Ανακατέψτε  3 φλιτζάνια αλεύρι, μπέικιν και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι.
  3. Κάνετε την επικάλυψη σε ένα άλλο μπολ ανάμειξης χτυπώντας μαζί το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη,το αλεύρι και την κανέλα.Τοποθετήστε κουταλιές πάνω από το έτοιμο μείγμα του κέικ .Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι  για να τις στροβιλίσετε στο μείγμα.
  4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο καθαρή.
  5. Εν τω μεταξύ, κάντε το γλάσο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη,το γάλα και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ.Ψεκάστε πάνω απ το ψημένο κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό.

[via] ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ