Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές” ΥΛΙΚΑ 1 φαρινα 1/2 φλυτζανι βουτυρο 1φλυτζανι εβαπορε αραιωμενο 4 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ
1 φαρινα
1/2 φλυτζανι βουτυρο
1φλυτζανι εβαπορε αραιωμενο
4 αυγα
3 βανιλιες
4 με 5 κ.σουπας κακαο αγλυκο.
Ξυσμα πορτοκαλιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο, τη ζαχαρη, τα αυγα προσθετουμε τις βανιλιες το γαλα και το αλευρι, ανακατευοντας στη χαμηλη ταχυτητα.Βαζουμε το μισο και λιγο παραπανω απο το μιγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα και στο υπολοιπο προσθετουμε το κακαο και το βαζουμε κι αυτο μεσα στη φορμα.Ψηνουμε στους 170 για 55 περιπου λεπτα.Οταν κρυωσει το περιχυνουμε με την γκαναζ αφου χλιαρινει.

Γκαναζ
1κουβερτουρα
2κ.σουπας αχνη
1 βανιλια
1/2 φλυτζανι γαλα
1κ.σουπας βουτυρο

Βαζουμε σ ενα κατσαρολακι ολα τα υλικα να ομογενοποιηθουν σε χαμηλη φωτια, ανακατευοντας και οταν αποσυρουμε, προσθετουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.Μολις κρυωσει ελαφρα περιχυνουμε το κεικ!

Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές”