Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)” Είναι εύκολο, γρήγορο, έχει αφράτη κρέμα και τραγανή […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

Είναι εύκολο, γρήγορο, έχει αφράτη κρέμα και τραγανή σφολιάτα, μοιάζει με μιλφέιγ.
Θα γίνει το τέλειο επιδόρπιο για όλες τις ώρες.

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
ένα φύλλο 30Χ 40 περίπου ψημένη σφολιάτα,
σιρόπι περίπου 500 γραμμάρια,
τριμμένο καρύδι,
πλαστικά μπολάκια.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα χρειαστούμε
1 λίτρο γάλα,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια κορν φλάουρ,
2 βανίλιες,
4 αυγά,
70 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ταψάκι 30 Χ 40, τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας και το τρυπάμε με πιρούνι τη για να μην μας φουσκώσει πολύ και ψήνουμε τη σφολιάτα μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα στους 180-200 βαθμούς.

Συνεχίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται και σε ένα μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, τον κορν φλάουρ, τις βανίλιες και τα αυγά.

Ανακατώνουμε τα υλικά του μπωλ με σύρμα χτυπώντας ελαφρά και προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό, τον οποίο προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.

Βάζουμε στον πάτο του κάθε μπωλ από μία κουταλιά μεγάλη σούπας τριμμένο μπισκότο. Προσθέτουμε σε κάθε μπωλ από μία κουταλιά σούπας σιρόπι. Με το κορνέ προσθέτουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε όλο το σιροπιασμένο μπισκότο.

Τρίβουμε τη σφολιάτα και τη προσθέτουμε από πάνω από την κρέμα σε κάθε μπωλ.. Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα.

Με το κορνέ προσθέτουμε από πάνω ισόποσα σε 5-6 σημεία και πάλι κρέμα φτιάχνοντας ανάλογα σχέδια, αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα κομμάτι φρούτο της εποχής (φράουλα, κεράσι, βερίκοκο ή ότι άλλο μας αρέσει) και έτοιμο.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και τριμμένο καρύδι.

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης“Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”