Διαφήμιση

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι έχε αλλάξει κατά πολύ και προς το χειρότερο, ο τρόπος που στεκόμαστε στην καθημερινότητα μας. Η διαρκής χρήση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και άλλων συσκευών δεν βοηθάει καθόλου σε αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην υγεία μας σταδιακά. Δείτε παρακάτω:

Η κύφωση, η κύρτωση δηλαδή των όμων ή του αυχένα (με απλά ελληνικά η καμπούρα), μπορεί να είναι ενιότε κληρονομική ή να προκύπτει από λανθασμένη στάση του σώματος.

Το διαρκώς σκυμμένο κεφάλι στο κινητό ή η κακή στάση στον υπολογιστή είναι υπεύθυνα για αυξημέη κύφωση που δίνει την αίσθηση ότι η πλάτη γέρνει.

Διαφήμιση

Το καλό νέο είναι ότι υπάρχουν εύκολοι τρόποι να αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό, και ένας από τους πιο διαδεδομένους είναι μια πανεύκολη άσκηση με πετσέτα. Η πλάτη σου θα ισιώσει στο πι και φι.

Τι πρέπει να κάνεις;
Στρίψε δύο πετσέτες μαζί, για καλύτερο αποτέλεσμα, τέντωσέ τες και τοποθέτησέ τες στο σβέρκο σου. Κάνε μασάζ στους μυες του λαιμού, κουνώντας την πετσέτα πάνω-κάτω για πέντε λεπτά, ώστε να απελευθερώσεις την ένταση που συγκεντρώνεται εκεί.

Μια άλλη, εξίσου εύκολη άσκηση είναι να πιέσεις το κεφάλι σου στο πλάι, πρώτα από τη μία και έπειτα από την άλλη πλευρά, τεντώνοντας έτσι τους μυες που ατονούν.

Δες τις παραπάνω ασκήσεις αλλά και μερικές ακόμη στο βίντεο.

Με πληροφορίες από womantoc.gr

Διαφήμιση

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο και ανάλαφρο κέικ πορτοκαλιού που θα το λατρέψουν οι πάντες!
Επόμενο άρθροΗ πιο νόστιμη και πρακτική λύση για Πτι φουρ στιγμής χωρίς ζύμη