Google Translate EnglishGermanGreek

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ψαχνό μοσχαρίσιο κιμά,
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά),
½ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα (καλύτερα ψωμί με προζύμι) αλεσμένη στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ,
2 κουταλιές κόκκινο, ξηρό κρασί,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό,
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι,
1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο,
λίγο ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.
Σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό,
½ κιλό (4 περίπου μέτριες) ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες,
1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 πρέζα ζάχαρη,
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα του ψωμιού, το κρασί, το μαϊντανό ή το βασιλικό, το τριμμένο τυρί και το αβγό σε ένα μπολ. Προσθέτετε αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

Ύστερα, λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο τις παλάμες σας και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα κρατάτε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και τη λαδώνετε. Ύστερα, απλώνετε πάνω τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Τα γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Διαφήμιση

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και σιγοψήνετε το μίγμα για 10 περίπου λεπτά.

Ρίχνετε μέσα τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ψήσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το φούρνο, τα βάζετε σε βαθουλή πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους.

Τα αφήνετε να μείνουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Τα συνοδεύετε, με πατάτα πουρέ ή ρύζι ή μακαρόνια και επιπλέον τριμμένο τυρί.

Διαφήμιση

Πηγή: xrysessyntages.com