Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

8 πατάτες baby
150 γρ πράσινα φασολάκια
5 ντοματίνια
1 κρεμμύδι
2 συσκευασίες τόνος κονσέρβα σε νερό
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
½ κ.γ. μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι
4 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις κόβουμε στη μέση.

Στο νερό που έχουμε βράσει τις πατάτες, τοποθετούμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα τοποθετούμε σε μπολ με παγωμένο νερό ώστε να σταματήσουμε το μαγείρεμα και να διατηρήσουμε το ζωηρό τους πράσινο χρώμα. Μόλις παγώσουν αρκετά, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με τις πατάτες.

Συμπληρώνουμε τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον τόνο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο και μπούκοβο, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα τα μαρουλόφυλλα και συμπληρώνουμε από πάνω τη σαλάτα μας.

Διαφήμιση

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Αδριανούπολης στο φούρνο, λουσμένα με σάλτσα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με καλοκαιρινή σάλτσα Μελιτζάνας