Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μία πρέζα αλάτι
2 φλ. χλιαρό νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι, κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και ρίχνουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες.

Τέλος βάζουμε το αλάτι.

Σκέπαζουμε το μπολ και το άφηνουμε το κοντά σε ζεστό χώρο για περίπου μισή ώρα.

Θα διπλασιαστεί περίπου το μείγμα! Γι αυτόν τον λόγο πρέπει εξ αρχής να επιλέξουμε μεγάλο μπολ για να μην χυθεί απ έξω

Τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο. Κάθε φορά που κόβεις λουκουμά να βουτάμε το κουτάλι σε ποτήρι κρασιού με λάδι για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι.

Πρόσεχουμε όμως μην παίρνουμε νερό με το κουτάλι γιατί θα σκάει ενώ πέφτει μέσα στο λάδι

Τεχνική
Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πίεζουμε προς τα πάνω.

Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι (του γλυκού ή της σούπας εξαρτάται το μέγεθος που θες) και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Άλλως ρίχνουμε μια μια κουταλιά από το μείγμα κατευθείαν στο λάδι. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα όταν ροδίσουν, πάνω σε πιάτο και ρίχνουμε μέλι, κανελα και καρύδια!

Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη“Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚορμός σκαντζόχοιρος για παιδική τούρτα, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους
Επόμενο άρθροΠραγματικά πολύ ωραία μπούτια κοτόπουλου αλλιώς!