Η Συνταγή είναι από κ. ‎Stella Emmanouil‎ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
150 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κονιάκ
150 γρ. καρύδια τριμμένα
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες

Για το γλάσο σοκολάτας:
180γρ. σοκολάτα
80γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7-8 λεπτά να αφρατέψει καλά.

Ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, έπειτα τα κανελογαρίφαλα, αλάτι, βανίλιες, ξύσμα.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον προσθέτω στο μείγμα.

Ρίχνουμε και το κονιάκ και προσθέτω το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά. Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 28-30 εκ. βουτυρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Για το γλάσο σοκολάτας:
Λιώνουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε μόλις λιώσει.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού που φτιάχνουμε, να απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Stella Emmanouil‎ “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτική γιορτινή τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠετυχημένο και ευωδιαστό κέικ λεμόνι