Η Συνταγή είναι της κ.Βανα Ντελη.Ρεβ. – Χρυσές Συνταγές
Μύρισαν Χριστούγεννα!?

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

1 κούπα λάδι καλό (ελαιολάδο)
1 κούπα καλαμποκέλαιο
Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
Μισή κούπα κονιάκ
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
Σόδα (στη μύτη απ’ το κουταλάκι)
1 κ.γ κανέλλα
1 κγ κοφτό γαρίφαλλο
8 με 9 κούπες αλεύρι (γ.οχ)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα λάδια με την άχνη με το σύρμα, ρίχνουμε στο χυμό το κονιάκ και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τέλος το αλεύρι με το μπέικιν να απορροφηθούν, ανακατεύοντας τη ζύμη με το χέρι.

Αφήνουμε τη ζύμη 20′ να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Κάνουμε επάνω σχέδιο της αρεσκείας μας αν θέλουμε και ψήνουμε σε χαμηλό έως μέτριο φούρνο 20 με 25′!

Σιρόπι

4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες μέλι
Φλούδα λεμονιού και λίγες σταγόνες λεμόνι.
Ξαφρίζουμε και βράζουμε 5′ περίπου.

Σιροπιάζουμε στο ταψί χλιαρά έως κρύα μελομακάρονα καυτό σιρόπι. Όταν ρουφήξουν το μισό σιρόπι γυρίζουμε κι απ’ την άλλη ! Πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο και λίγη κανελίτσα (προαιρετικά)

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ.Βανα Ντελη.Ρεβ. – Χρυσές Συνταγές

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα σιροπιαστή σκέτη γλύκα και γεμάτη αρώματα
Επόμενο άρθροΥπέροχοι και λαχταριστοί ντοματοκεφτέδες, γεμάτοι νοστιμιά