Θεσπέσιο γλυκάκι εκμέκ καταίφι με καταπληκτική παρουσίαση
Connect with us

Γλυκα

Θεσπέσιο γλυκάκι εκμέκ καταίφι με καταπληκτική παρουσίαση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
Μια συσκευασία κανταίφι
300 γρ. βούτυρο καλό
Τριμμένο καρύδι

Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού

Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Καρύδι τριμμένο

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.

Οταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο καταιφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το καταιφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..

Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ, η κερασάκια, η καρύδι, ή όπως μας αρέσει … Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί…

Η Συνταγή είναι από κ. Artemis Stamatis‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!